Lördag...

2010-01-30 @ 14:32:54

HÄR hittar du receptet på lasagnen Mary :) Den är jätteenkel och är klar på ett kick!

Emelie:Ja,jag måste ta mig i kragen och ringa o boka tid hos din mor!

Idag kör vi slappardag,hänger lite på Tradera och gör lite fynd till sommaren :)

Freja är en liten Pippi Långstrump i sängen just nu,ligger inte alls som man "ska" ha ha


Burrr sa Kasper...

2010-01-29 @ 23:17:32

..när han såg en naken häst!
Ja,det är riktigt kallt ute,Freja fick busa med faster Sofie medans vi va och handlade tidigare,och det tyckte Freja va toppen :)
Gjorde en kycklinglasagne med spenat och mmmmmmmm så gudomligt gott!!Men väldigt mäktig,så det finns o blir över till lunch imorrn vill jag lova :D

Har fått så ont i ryggen så jag börjat må illa,det sliter på en att bära och underhålla en 9-kilosklump dagligen ;)
Men det är det värt,finns alvedon!

Köpte mer havrevälling idag,och ja,jag måste få höja den till skyarna,Freja slocknar jättefort efter att hon druckit den,snacka om att den är som en "käftsmäll" för henne,däckar direkt :)
Det är bra,håller på och fasar ut ersättningen lite försiktigt,hon dricker ju ersättning till frulle,gröt till lunch (inget mellanmål då det typ bara är 2.5 timme mellan där),sen brukar hon vilja ha en skvätt ersättning till "mellanmål",sen ätter hon "riktig" mat till middag (och en skvätt ersättning),sen välling till kvällsmål.
Ska börja med mjuka frukter till mellisarna snart,så kul att se alla förundrade miner varje gång det är en ny smak på "maten" :)

Nej,tack ryggen för att du gjort mig trött,ska sussa nu!
Sov så gott kära läsare!


Snö snö snö

2010-01-28 @ 20:08:31
Varför?Är ärligt talat ganska less på denna snö...Och den har satt sina spår...
Min lillebror och hans tjej va med i en bilolycka igår em/kväll då dom frontade med en mötande bil,det resulterade ambulansåkning och tillbringa hela kvällen på akuten för dom.Stackars mamma fick sitta och brumma in hit till stan i detta jäkla snöoväder.
Dom har iaf inte brutit nåt,är inte allvarligt skadade,mest skärrade,ömma och blåslagna.Är otroligt glad och lättad över att det inte va värre,lillebror har haft otur nog nu tycker jag!(det va han som krossade fingrarna på sitt jobb förra veckan)

Bilen dom åkte i köpte brorsan för ett par dagar sen,så lite surt..Men det är väl dags för busskort för den unge herrn nu ;D

Idag är en må-dåligt-dag,hoppas på bättre imorrn!

Nu ska jag kramas med sambon och titta på tv (nu när han tagit paus i sitt pluggande för en liten stund)

Och en eloge till försäkringskassan!
Klantade mig ju med att begära fp dec-jan,ringde igår och jag får pengarna imorrn!Dom kan imponera ibland!Fast jag hade räknat med att få vänta länge då det va jag som klantat mig,men..ibland har man tur :)

Ännu en dag...

2010-01-26 @ 17:23:53
Idag började sång o musik-stunden vid kyrkan igen,Freja tycker det är så kul att sitta och titta på alla andra,och hon gillar alla ljud som görs (vi får slå på trummor,skaka på ägg som rasslar och en massa annat).
Blir så impad av alla söta barn,lilla M som går i vår föräldragrupp och är lite över en månad yngre än Freja har redan fått 2 tänder,och en annan liten tjej är 8 månader och har redan 8 tänder.
"Freja,nu får du börja gnaga hårdare på allt du biter på så det kommer fram nån tandsing" :D

Blir så förbannad på mig själv....Va helt supersäker på att jag lagt in föräldradagar fram tills 20 januari,så va jag in på FK:s sida och skulle ansöka om mer...ja,då har jag MISSAT att lägga in om dec-jan ...SUUUUUUUCK!!!Så nu har jag lagt in om det,få se vilket århundrade jag får dom pengarna,inte så kul när sambon börjat plugga och får sitt lilla lån från csn varje månad,det är ju några räkningar som måste betalas...Får ringa fk imorrn och höra hur lång tid det kan ta efter att ett klantarsel varit i farten...

Aja,vi sitter inte direkt i sjön,men inte kul att nalla på sambons besparingar :/

Nästa vecka har vi bl.a ett 6-månadersbesök hos läkaren inplanerat,det betyder 6-månadersvaccin med,hoppas hoppas att Freja är lika duktig nu som hon varit alla andra gånger hon fått sprutor/blivit stucken tidigare (dom kollade ju hennes blodsocker ganska ofta när vi låg inne på intensiven,har fått för mig att hon vant sig lite vid den "smärtan").

Och nu ska ni få höra..:Gav ju Freja en flarra havrevälling vid 19:30 igår kväll..Hon somnade vid 20 och jag höll tummarna..När hon vaknade?strax före 9 imorse!!!!Vaknade inte en enda gång inatt!Den vällingen är klart godkänd av mig :D

Nej,nu ska jag ta och väcka damen,hon somnade till ordentligt,vi gick från kyrkan vid 15 och hon har sovit sen dess!

Besök av snygga bästisen

2010-01-25 @ 20:10:12
Freja hade sin snygging Leon på besök idag (och jag fick givetvis besök av Leons mamma,min vän)
Freja lyckades skrämma Leon lite med sina ljud,ha ha,skönt att få se nån annan surläpp än Frejas ;D


Ja,så här lade sig våra barn när dom fick leka själva på täcket,hoppas verkligen det inte är en hint om vad dom kan göra UNDER täcket i senare ålder (ha ha,roliga barn vi har)
Såg ut en liten stund som att Freja laddade upp med en brakskit,men vi hörde inget iaf :)

Och Leon är så duktig,han är en månad yngre än Freja,men en jäkel på att ställa sig på alla fyra,sitta själv,sätta sig från liggande position,och sträcker ut sina armar så sött mot sin mor när han vill upp till henne,så nu får Freja ta och träna lite mer (ja,men hjälp av mamma o pappa så klart)

Provade ge min kvälls-gnällspik en flaska havrevälling nyss,så HOPPAS hon somnar tidigare ikväll,vill börja få bättre rutin i hennes liv nu.

Nu ska jag kolla på knäppisarna på 5:an,tjipp!

Lite lördagsskoj :)

2010-01-23 @ 18:07:20
Hittade denna på Johannas sida(hoppas det ok att jag länkat Johanna!):

1. Öppna inboxen på din mobil.

2. Håll ner scrollknappen å räkna ner till det femte meddelandet.

3. Den första meningen som du stoppat på skriver du in som svar på den första frågan. Därefter bläddrar du vidare ytterligare fem meddelanden och skriver in första meningen på fråga nummer 2. Så gör du fortsättningsvis på alla de andra frågorna. Smileys också ska vara med!

Vad säger du till din chef när du kommer försent till jobbet?
"Det tycker jag absolut,är för det mesta ledig,förutom den här veckan då är det fullt upp :)"

Vad förbinder du med ordet ” husarbete ”?
"Godmorgon sötisar"

Vad säger du när du är på en offentlig toalett och det är slut på toalettpapper?
"Tack för din gåva!"

Vad säger du om du är vittne till att en gammal dam halkar och bryter lårbenshalsen?
"Jag har inte heller pengar"

Du tar din pojk/flickvän på bar gärning när han/hon är otrogen. Vad säger du?
"Tack för att du varnar mig!"

Vad är din bästa raggningsreplik?
"Nej,jag har en kvinnlig bekant som bor där.."

Vad svarar du om din älskling säger ” Vill du gifta dig med mig?”
"ok..."

Vad har du att säga till ditt försvar?
"Blev de inge eller?"

Ha ha,jätteroooligt :D


Grattis på Freja-dagen hjärtat!

2010-01-23 @ 13:01:38
Idag har Freja namnsdag för första gången i sitt liv :)
Hon har fått nåt paket på posten,så ska gå och hämta ut det om en stund.

Hon hade en lite jobbig natt igen,hon blir enbart täppt i näsan kvälls- och nattetid så inatt vet jag inte vilken tid hon vaknade och va ledsen,men hon fick hoppa ner i vår säng och sussa iaf (blir alltid bättre då).
Nu är hon glad och icke täppt.
Ska ta och städa lite här hemma så fort sessan somnat,otroligt så stökigt det blir fort!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Årets första hab-besök

2010-01-22 @ 12:11:24
Dom är såååå otroligt imponerade av Freja på hab,dom joxade med henne i 45 minuter,och inte en enda sur min,"hon är så stadig,tålmodig och glad hela tiden" sa dom :)
Freja visade stolt upp allt hon kan med ett leende på läpparna :)

Nu är det dags att ta tag i sittövningarna,hon har lite problem att hålla överkroppen still för hon vill gärna luta sig framåt.

Så nu ska vi fortsätta träna på så hon på nytt kan imponera nästa gång vi ses :)
Nu ska damen få gröt!

Jaha ja..

2010-01-20 @ 22:38:41
Freja har hållt igång idag (förutom de stunder hon sovit förståss..),hon gapar,skriker och testar sina röstresurser vill jag lova.
Hon somnade alldeles nyss men så vaknade hon två minuter senare och började gapa igen..Så nu ligger jag och lyssnar på olika tonlägen,otroligt vackert (ja du hörde ju det mamma när du ringde :D)

En i den nära omkretsen råkade ut för en arbetsplatsolycka på eftermiddan,så denne har tillbringat hela kvällen på akuten(med diverse skador),men fick åka hem för ett tag sen,skönt det!
Men imorrn ska denne och en av dennes anhöriga till ackis,så då betyder det att jag o Frejsan får kärt besök :)

Imorrn kommer min vän Therese och Frejas vän Leon hit o umgås,sen ska vi på föräldragruppsträff,har ju inte träffat nån ur gruppen på typ en månad!Ska knäppa kort på alla sötnosar!

Nej,nu börjar gapen gå åt det griniga hållet,så ska ta o umgås med dottern nu!

...

2010-01-19 @ 23:21:11
Ibland kommer man inte på nån rubrik helt enkelt :D
Idag fick jag o Frejsan besök av en kollega till mig,Eva,hon hade med sig smarrig ost & skink-paj och sockerkaka,2.5 timma flyter på fort när man har trevligt och mycket att prata om :)

Freja fortsätter med att vara kinkig,och jag är förvånad att hennes fingrar inte blivit som russin än så som hon snuttar på domheeeela tiden!
Gav henne en alvedon i eftermiddags och en till efter 21,så HOPPAS hon kommer till ro denna natt,i morse vaknade hon vid 5,fick i vanlig ordning somna om brevid mig,sen klev jag upp vid 7 när sambon väckte mig (ville hinna med lite saker innan sambon skulle till skolan vid 8).Måste erkänna att det är vääääldans mysigt att ha Freja sovandes brevid mig,hon ligger o grymtar lite (förkylning kvar),och bökar lite :)

Imorrn ska jag o Freja ut på en promenad innan babycaféet är,har ett par ärenden att uträtta med ;)
Nej,gå och pilla sambon lite i håret så kanske han kan sluta spela spel och komma och lägga sig?

God natt mina kära läsare  ♥

Mamma:Tack för erbjudandet om Freja-vakt,ska filura på saken ;)


Ännu en natt framför oss...

2010-01-18 @ 22:34:09
Freja är så underbar,hon har börjat vakna på nätterna....Tiderna varierar lite,men som inatt vaknade hon en massa gånger och va ledsen,så vid 4-snåret fick hon lägga sig brevid mig,sen vid 5 vaknade hon igen och va ledsen så då fick hon mat och blöjan bytt,sen somnade hon om igen.
Hon har börjat få fastare avföring,skönt det,kikar i hennes mun flera gånger om dan,men ingen tand..Kommer det ingen snart får jag väl höra med vår läkare vad det kan vara,för senaste månaderna har hon varit ganska hård i magen.

Hoppas hon får nån ro denna natt...Just nu ligger hon och "idiot"-tuggar på sina händer och gnäller..

Imorrn får vi besök av en arbetskamrat till mig,så hoppas man fått sova inatt.
Nu ska jag ta och roa dottern,börjar ju nästan gråta av trötthet!

Tugg-klipp!

2010-01-17 @ 11:36:54

Lite söndagsbilder :)

2010-01-17 @ 10:50:06
Freja är fortsatt förkyld,tycker så synd om henne ♥


Titta,jag står på pappa!



Ha ha,vilken min :)



Fingrar är alltid gott :)





*gäääääääääsp*





*tugga tugga* kommer film på detta tuggande sen :D


hi hi,vilka miner hon får till :)

Soft helg...

2010-01-16 @ 17:18:12

Det blir inte många knop gjorda i detta hem inte..
Idag fick vi besök av Frejas farfar Micke och farbror Emil,alltid trevligt :)
Freja är fortsatt lös i magen och har nu varit det sen förra torsdagen. Vi gissar på att det kommer ploppa upp nån tand snart,hon vill tugga på ALLT.
Aja,hon har bra matlust,dricker bra och jag ger lite resorb.

Nej,vila lite,är ruggigt trött!


Sjuka men fick besök :)

2010-01-14 @ 10:45:43
Igår va både jag och Frejsan förkylda,men det har börjat släppa för mig nu.
Men vår barnmorska ville träffa Freja ändå,så vi gick dit och mätte och vägde,så nu väger hon 8.8 kg och är 68.5 cm.

Sen fick vi besök av min kusin och Frejas syssling,han är 4 år och är jätteförtjust i Freja :)
Han har sagt till sin mor att dom ska ta Freja för han vill att hon ska vara hans lillasyster :D
Han va så otroligt fin och försiktig med Freja hela tiden,ville smeka hennes kind,pussa henne och hålla i henne,och det hade inte Freja nåt emot  :)







Gullungar :)

Snart kommer en gammal vän på besök,har inte setts på fleeeera år!Freja ska få en gåstol av henne :)
Nej,dansa runt med dammsugaren en snabbis!




♥ Välkommen till oss,familjen som välsignats med en liten Freja som har det lilla extra. Hon föddes med Down´s syndrom och är helt underbar! Följ med oss i vår vardag och på våra äventyr! ♥