Hej måndag!

2010-05-31 @ 13:31:05
Riktigt skönt väder idag måste jag säga :)

Usch,ibland ska jag inte vara så glad över saker,sa i fredags både till jobbarkompisar och mammorna i mammagruppen att denna graviditet känns så komplikationsfri,har inte märkt av så mycket av den...
Ja,vem har haft sammandragningar och ont hela helgen?.....

Freja min älskling gör mycket framsteg nu,hon har tränat i gåstolen i helgen så nu far hon fram som en virvelvind (där hon kommer fram),en helt ny värld har ju öppnat sig,som t.ex blommorna i vardagsrumsfönstret,grejerna på kylskåpsdörren :D

Snart är hon på g att börja krypa med,har börjat komma på att hon kan flytta fram knäna när hon står på alla fyra,och så har en TAND äntligen spruckit igenom i nederkäken,men den verkar inte ha allt för bråttom att ta sig upp,sticker upp två små vassa piggar,ska försöka knäppa kort sen.

Magen är hon mycket bättre i,har givit resulax varje dag sen förra tisdagen och nu kommer det inte ut nåt hårt alls,när läkaren ringde i fredags så sa hon att vi skulle fortsätta med resulaxen OCH ge laktulos,men tror jag hoppas över resulaxen idag,får se om hon får ut något som inte är hårt själv.

Nej,har städat balkongen,badat Freja (hon ligger o sussar nu),ska gå lös på badrummet nu!

Handen som inte slutade vinka..

2010-05-29 @ 12:45:29


Snacka om förvånad och imponerad :)


Fredagsnöjen för mamman :)

2010-05-28 @ 22:53:51
Förmiddan spenderades på granngatan som jag skrev om igår,hade jättetrevligt och fick gott fika :)
Barnen trivdes dom med,hade som vanligt glömt kameran hemma men mamman i huset knäppte kort så jag kanske kan tjyva nån bild sen av dig Johanna ;)

Ikväll har jag varit på kalas med mitt jobb,vi va 48 st,ganska många :)
"Förfestade" på ett ställe som heter Framfickan,köpte en alkoholfri drink och jäklar i min mun så god den va!(tipsade kollegorna om att hädanefter beställa en god alkoholfri drink för 35 kr och ta med sig sprit i en fickplunta,billigt och gott ;D)
Vi va och åt på en båt som ligger i Fyrisån vid Islandsfallet,maten va inte lika trevlig som sällskapet,men får gå efter "gratis är gott" ;D

Blev hemgång vid 20:30,fick lite Freja-sug nämligen då två kollegor hade med sig sina små söta sessor,men visste nästan till 100 % att hon skulle sova när jag kom hem,och det gjorde hon med...

Imorrn blir det en slappardag,ska baka nya bullar då dom jag gjorde igår (medans jag rände i tvättstugan) inte riktigt blev som dom kunde ha blivit om man säger som så...

Nej,blev ett fåordigt inlägg,ska ta mina sammandragningar och lägga mig till rätta i sängen framför tv:n,skönt avslut på denna dag!

Ha en go helg allesammans ♥

V 24

2010-05-28 @ 22:44:35


Bebisen:

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossningen.
Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Mamman:

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

Jenny:

Känner bebisen mer och mer,mer tydliga sparkar.
Det där med bristningar så sitter de kvar sen jag väntade Frejsan,så frågan är om det får plats nå mer på min randiga mage??
Lite mer trött,mer ont i ryggen...
Märker hur känsliga mina slemhinnor i näsan är,har ju varit gravidtäppt i några veckor nu och det visar inga tecken på att avta...Va aldrig täppt under tiden jag väntade Freja.
Har börjat få mer sammandragningar.

Men har hitills inga gravidkrämpor som jag lider någe mycket av,skönt det :)


Swoooosh!

2010-05-27 @ 21:51:38
Så fort har denna dag gått!

Igår va jag o Frejsan iväg och träffade Åsa och lilla Ava,hade en trevlig heldag som började i årsta och slutade på stan,det får vi göra om snart Åsa :)

Idag har Freja åter igen lagt i hög växel på utvecklingen!
Hon har upptäckt att man kan öppna och stänga handen (som att vinka åt någon),så hon är helimpad av vad hon kan styra handen till att göra :)

Så är det vääääldigt nära till att börjas krypa nu!Hon står på alla fyra och drar försiktigt fram sina knän,hon hasar inte bakåt länge,nu ska hon bara framåt :)
Så håller hon på och lär in att när hon står på alla fyra så kan hon vika in ena benet under rumpan så sätter hon sig på rumpan (allt detta gör hon när jag inte sitter brevid,för när jag är brevid gör hon inget alls :P) 

Ska strax ner i tvättstugan en sista sväng nu,och så ska jag avsluta bullbaket (riktiga monsterbullar jag gjort!!)

Imorrn ska vi till Moa och hennes mamma Johanna på förmiddagsfika med de andra mammorna,supertrevligt! :)
På kvällen ska man iväg på kalas med jobbet,supernajs!!!

Ny vecka åter igen då!

2010-05-24 @ 19:57:08
Halva helgen tillbringade jag o Frejsan i öregrund,riiiiktigt mysigt där ute :)


Resan ut tog lite på krafterna ;)


Att sitta hos bonusmorfar tog visst oxå på krafterna :)


Freja visste hur man skulle hantera en mumsmums vid första mötet ;)




I lördags började Freja helt plötsligt leka tittut!!!Att hon gömde sig själv dessutom,härligt att se :)


Hon gjorde det om och om igen,superkul ju :)
Så väntade hon på att man skulle ropa efter henne,då drog hon av sig tröjan från huvudet och gav värdens smile,min lilla älskling ♥


Bus med mormor ♥


Surläppar med mormor :)


Kramas med mormor ♥


När det är sovdags finns det bara en människa i hela världen som duger ;)


På söndagen kom sötisarna Elvira och hennes lillasyster Sally,Elvira tyckte att Frejas mamma kunde vila så tog hon över matningen,gick jättebra! :) (inget Freja hade nåt emot)


Fick öka matningstempot lite,Freja va otålig ;D


Och så här glad har min älskade dotter varit idag,ljuvlig va? ;D


Hi hi,hon är söt även när hon är sur :)

Hittat anledningen med,en liten tandsing är på g fram :)

Frejas läkare ringde idag med (hon har varit sjukskriven ett halvår),hon fick remiss från Frejas bm om dietist gällande att inget funkar på Frejas hårda mage,så från o med imorrn bitti och fram tills fredag ska det ges Resulax så vi löser upp det hårda,så skulle hon skicka provtagningsremisser till mig som jag ska gå till vårdcentralen med och så får Frejsan ge blodprov,förstoppningen (eller rättare sagt hennes hårda avföring) kan ha med sköldkörteln att göra,så ett nytt sköldkörtelprov ska tas (vanligt att downs-barn har problem med detta).

Nu har surpuppan vaknat upp efter en timmes sömn,verkar vara på bättre humör men ska ge alvedon ifall hon har ont i munnen (måste ju vara det som gör att hon e så grinig)..

Avslutar med en bild på Freja när jag tog med henne till djuren här i närheten (och hon somnade innan vi kom fram,hi hi) :)






V 23 (22+1)

2010-05-21 @ 22:07:11



Nog känns det att bebis blivit större alltid,reagerar på mycket denna lilla filur,sparkar storasyster på utsidan av magen så ska lillesyskonet göra samma från insidan :D

NU ska jag jämföra graviditeterna!

Freja: när denna vecka va nådd mådde jag dåligt,det va halsbränna,illamående,foglossning (inte så allvarlig),sammandragningar...Hade ett gigantiskt sug efter lakrits och varje jobbpass kunde jag äta 2-3 askar Läkerol,jordgubbssuget kom 2 månader innan Freja föddes.Minns inte trötthet,men det fanns väl där med :D
Hade känt Freja sen v 18 då vi va på ul.

Lillesyskonet: Har haft en UNDERBAR graviditet hitills!Om det inte vore för att det finns bevis för att det är en bebis där inne och att jag har haft ont i brösten de senaste 10 veckorna (okej,har liiiiite sammandragningar,men inte så märkvärdiga),så hade jag aldrig trott att jag är gravid.
Bebis är väldigt aktiv,främst på kvällarna,för då när jag råkar lägga mig på vänster sida börjar det sparkas direkt och det slutar inte förrän har vänt mig om helt till höger sida (precis så va det med Freja med).
Har inga speciella cravings alls,eller ja efter jordgubbar (precis som med Freja).
Har känt bebisen sen v 19 då vi va på ul.(eller hade känt smårörelser några veckor innan,men nu kör jag på första riktiga sparken)

Magbild va det ja,äh ser tjock ut,det räcker :P

Såååå skönt att få må bra då jag har fullt upp med Freja om dagarna,har inte tid att må dåligt då ju.

Fortsättning följer :)


Sooooommar,sommar o sol :)

2010-05-21 @ 17:31:35
Nee,okej,solen har inte varit framme hela tiden idag,men det har varit skönt då jag och mammorna picknickat i stadsparken idag,riktigt supermysigt!!Alla barnen va på bra humör,Frejas kompis Viggo va på ett väldans puss-humör,och Freja va en snäll kompis och ställde upp! ;)
Tyvärr satte jag mitt kamerabatteri på laddning igår kväll så det glömdes bort tyvärr,men Viggos mamma knäppte kort,så det dyker väl upp nåt nästa vecka här :)

Imorrn blir det nog öret som gäller,tråkigt för då får vi bara ett dygn där ute :(
Kanske ska bygga en vedbod åt mamma och E,så kan jag inreda boden (som veden ligger i nu) så har vi sommarstuga ;D

Ikväll blir det tv:n som gäller,min kusins sambos kusin (ha ha,släkt med släkten) har gått till final i Talang,så hon gymnastiserar på lina,imponerande! :)

Ha en riktigt trevlig helg allesammans,och Grattis än en gång till familjen Mattsson som fått en ny familjemedlem,Oliver (bedårande sött namn till en sååå söt kille :) )

Korsdraget!

2010-05-19 @ 11:26:54
...min bäste vän är :D

Jag håller på att smälta bort,det är såååå varmt!
Så är jag så dum/duktig så jag o Frejsan skenar i tvättstugan nu med (hur tänkte jag där liksom??),plus att vi städar här i lägenheten med...
Helst skulle vi vilja ligga under ett parasoll på en strand och dricka en massa kall...dricka....Men den dagen kommer nog den med.
Igår kväll va det premiär för lillesyskonet att sparka så heeela magen såg ut som en stor svajande,dallrande geléklump,herre min jisses så den kickade på,trodde ett tag att den snart skulle hoppa ur magen,ha ha.
just nu håller den på och kickar aningens mindre,det är väl för varmt för den med kan jag tänka mig ;D

Nej,diska klart sen tvättstugedags igen!

Stort grattis till Annah,Patrik & Chloé som inatt fick en ny familjemedlem,ett litet gossebarn :)

Hot hot hot

2010-05-18 @ 22:38:39
Åh va varmt o skönt det varit nu,man behöver inte klä på sig en massa kläder!

Igår tog jag med Frejsan bort till alla djuren dom har vid kyrkan (höns,hästar,får och lamm),men vem tror ni somnade innan vi kom fram?Ha ha,lilltuttan :)

Sen senare på eftermiddan hände det jag fasat för :(  Jag o Freja låg i vår säng,så SOMNADE jag!Vaknade av ett "smack",tittade upp och INGEN FREJA I SÄNGEN!Så började hon tokgråta,jag kan lova att jag va uppe ur sängen och nere vid fotändan på en tiondels sekund!Lilla hjärtat mitt ♥
Hon grät lite grann,snyftade,grät lite till,och USCH så dum jag kände mig!Gick igenom henne från topp till tå,inget blod,inga märken och inget brutet *pust* Hon låg på mage på golvet,så höll koll på pannan,men hon har inte ens ett enda litet blåmärke ens idag,tur det,jag höll henne vaken till framåt efter 23 (för säkerhets skull),eller ja,hon höll sig vaken själv,skulle minsann inte sova.
Är såååååå glad och lättad att hon inte verkar ha tagit nån skada,hädanefter tänker jag INTE lägga mig i sängen med henne om jag känner mig trött!
Och som tur är har vi en väldigt låg säng...
Man lär sig en läxa titt som tätt när man blir förälder,men hon verkar älska mig än iaf ;)  ♥

Idag va jag o Freja iväg på avslutet på sångstunden i kyrkan,hade jättetrevligt,alltid lika mysigt och roligt :)
På hemvägen va Freja jättetrött och satt rakt upp i vagnen och somnade,men varje gång jag försökte lägga henne ner så blev hon jättearg,hon skulle minsann sitta upp,he he,så hon satt och sov i 10 minuter innan jag kunde putta omkull henne lite lätt :)

Ska ta och knäppa en bild på min mage,går in i v 23 på fredag så okej då,den har börjat växa ;D
Har inte tagit ett enda kort på den hitills (med Freja började jag knäppa typ i v 13,ha ha)

Imorrn har jag o Freja tvättstugan på dan (fattar inte hur 2 vuxna och en liiiiiiten tjej kan använda så mycket kläder!!),sen framåt kvällen ska jag iväg till gynmott,då dom vill hålla koll på mina cellförändringar i livmoderhalsen under graviditeten (usch,är nervös!!),är en grad 3,så nu kan det vända eller gå över till...äh,tänker inte ens skriva det hemska ordet!!! Skulle det inte gå tillbaka iaf,så blir det en hysterektomi efter förlossningen!(egna bestämmelser)....

Nej,kolla klart på tv,sen sussa :) God natt!

Skön söndag

2010-05-16 @ 21:31:42
♥Trodde regnet skulle falla ner idag,men icke,det blev en skön dag idag :)
Freja gav mig sovmorgon till strax före 9,det tackar jag för!
Framåt kvällen kom både Frejas farfar och faster på besök,alltid lika trevligt :)

Lite bilder på lillhjärtat :)


Så HÄR glad blir man av mat i magen :)



Tigger va inte riktigt lika god som maten...


PUSS på dig mamma!


Hi hi,ja det va det där med sovstilar...Måste ha varit skönt iaf :)


Mmm,matdags igen :)

Nu ska ni få se...Freja har börjat FEJKSURA!!Idag fick jag det på bild (hon började med det idag):


När det är fejk trycker hon ut underläppen med tungan,sötis :D


Försöker lura mamma men det går inte,hi hi :D


Så här äter Freja smörgåsrån,hon griper tag sen är det liiiite svårt att komma åt det då hon mosar in det i handen och inte öppnar näven :D Men oftast lyckas hon komma åt biten :)


Freja körde stumt på att fejka att hon va sur,faster Sofie fick det tufft ;)

Nu ligger sessan och sover tungt,har varit en väldigt vaken dag utan en minsta gnutta sömn,mamma ska strax göra likadant :)

God natt på er


Åh va kul!!

2010-05-16 @ 21:08:17
Freja har vunnit sin första tävling,nappar med sitt namn på,dom kommer användas flitigt kan jag lova ;)

Tack till Annah som anordnade tävlingen :)

Så dom här godingarna får Freja hem i brevlådan(med sitt namn på såklart) :


Åh va kul,nu är vi jätteglada här hemma :)

Vilken härlig dag :)

2010-05-13 @ 22:56:11
Hade tvättstugan mitt på dan,slapp släpa med Freja då pappan va ledig från skolan :)

Sen tog vi en promenix bort till affären,tänkte göra hemmagjorda kebabrullar,men vad glömde vi?Jo,typ det viktigaste,BRÖDET,ha ha :D
Men hittade på två tunnbröd i frysen,så det fick duga.
Blev så glad för en stund sen då jag tittade ut och det spöregnade!Som jag längtat,denna dag har varit väldigt kvav!Så blixtrade det till nyss och en skarp knall på det *looooove it*
Men nu verkar det vara slut på det,jag som ville ligga och mysa under tecket till nån bra film ju..

Imorrn går vi in i v 22,sjukt fort det går,ska ta och börja "jämföra" mina två graviditeter här frånomed imorrn,dom skiljer sig jättemycket!

Åh,nu börjar det dåna ute igen,tjipp o god natt från oss!!"

Jag tävlar hos Annah-Blivande tvåbarnsmamma!

2010-05-12 @ 20:43:39





"Jag är med och tävlar hos Annah - Blivande tvåbarnsmamma om ett valfritt 3-pack nappar från Namnnappen.se.
Klicka här för att vara med och tävla Du med!
Tävlingen pågår fram tills 16/5,så skynda!"

Nu håller vi tummarna,då min tuttlisa vill ha en röd napp,just DEN röda nappen ;)


Det är ju Fredag idag ju :)

2010-05-12 @ 20:19:00
Inte för att det spelar nån större roll för mig som går hemma,men ändå :)

Idag va jag o Frejsan ute och svirade,vi tog bussen ut till österby och träffade vännen Åsa :)
Vad tror ni Freja promt skulle göra på bussen då?Jo,bajsa så klart,och hon har ju sitt gälla bajs-skrik då det gör ont för henne :( Bussen hade stått stilla i skyttorp i 5 minuter,så när busschauffören startar och åker,DÅ börjar hon (men det va en liten hård plutt så den blöjan bytte jag i österby,och fick inga protester under den sista biten på resan).
Vi fikade typ ett par timmar på hembageriet,hade mycket att prata om,alltid lika trevligt :)
Tog en promenix hem till Åsa så jag fick se det färdigbyggda inne i huset (det va typ 5 år sen jag va där sist ju),sen begav vi oss mot bussen,men insåg att vi inte skulle hinna med den,så gick en promenix genom ödeby och köpte en glass.Hemresan gick bra,Freja vaknade till i Vattholma så hon fick mellis då,sen tror jag bestämt att hon tillbringade tiden från storvreta in till stan med att flirta med nån kille som satt bakom oss :D

Nu sussar hon gott (har sovit en timme nu,skööööönt),och hennes far likaså (sköööönt) ha ha ;)

Nej,invänta Grey´s,fortsätter väl hänga på fejjan 40 minuter till då!




♥ Välkommen till oss,familjen som välsignats med en liten Freja som har det lilla extra. Hon föddes med Down´s syndrom och är helt underbar! Följ med oss i vår vardag och på våra äventyr! ♥