Funderar och funderar....

2009-10-31 @ 22:20:46
Har varit emot svininfluensavaccinet från första början.
Men nu fick jag mig en tankeställare när jag såg att en vän skrivit till en annan vän som inte tänkt ta sprutan (som fick barn för 3 månader sen): " Strunta inte i vaccineringen, febern gick över snabbt och det är ju bara en föraning om hur sjuk man skulle bli om man fick influensan. Tänk om du smittar dina knoddar..".
Så har inte jag tänkt förr!Måste ju tänka på Freja ju! Så nu funderar jag starkt på om jag trots allt ska ta den där jäkla sprutan ändå.

Ni som har barn hemma,har ni tagit den/ska ni ta den?


Fredagsmyyyyys :)

2009-10-30 @ 19:58:33
Jag och finaste Frejsan badade för en stund sen,så himla skönt att hon gillar det igen nu när jag badar med henne :)
Sen slocknade hon efteråt,tar på krafterna att mysa i badet med mamma :D

Nu ska vi strax kolla på Idol och fortsätta mysa!
Ha en mysig kväll ni med,kära läsare!

The new fripp!

2009-10-30 @ 13:26:12


Just nu är den:"hej,jag har varit ute i blåsten"-fripp,men ska ta ny bild i helgen när jag färgat och stylat om the fripp!
Frisören hittade på en massa lockar när hon klöpp (japp,här snackar vi uppländska,"klippte" låter bara för "fint") mig,så dom kramade hon fram :D

No return!

2009-10-29 @ 10:52:10
Har bokat klipptid hos favvofrisören,nu finns det ingen återvändo,imorrn smäller det! :D
Har hittat frisyren jag vill ha!Ska ta med mig bild,får se hur det blir,lite nervig är jag,men det kommer nog bli skitbra det där.

Idag kommer svägerskorna Emelie & Helena och svågern Joel,dom ska leka med Freja medans jag o sambon åker till ikea,det visade sig att skenorna (till byrån) vi va dit och hämtade i fredags är för korta :S
Så nu gör vi ett nytt försök att få de rätta! (annars kommer vi för alltid ha 3 byrålådor stå i vardagsrummet,ha ha)
Nej,snygga till sig kanske???

Social dag igen :)

2009-10-27 @ 17:18:51
Först va vi och vägde o mätte Frejsan på förmiddan,lilldamen väger nu 7300g (!!!!!) och är 64 cm lång (nu fick jag svar på varför pyjamasarna i stl 62 bara passade nån vecka,ha ha),sen på eftermiddan träffades jag,Therese o Carola på fika hemma hos C,snacka om att den villan vill jag bo i!

Freja o hennes kompisar Leon och Emma:


Freja och hennes snack-kompis Pellefant:


Om en stund ska jag bada med lillhjärtat har jag tänkt,vet inte varför men har inte velat sitta i badkaret med henne tidigare,men nu,nu jäklar :)
Hon har verkat så rädd och blivit ledsen de senaste två gångerna jag badat henne,så hon kanske känner sig tryggare om jag finns i karet med henne!

En sak som jag är VÄLDIGT ledsen över är att hon inte kommer i dopklänningen som både jag och mamma haft,gick knappt att trä på ärmarna och det fattades typ en halv dm i bak för att kunna knäppa klänningen :(
Det konstiga är att jag va en knubbis när jag va liten,och jag kunde ju ha den när jag va 4 månader...
Aja,ledsen blir man iaf :(

Handlat mat åt oss alla :)

2009-10-26 @ 19:26:42
Faster Sofie lekte med Frejsan medans vi va ut på äventyr :D
Först va jag in på djuraffären och köpte mjölmaskar,vattenskål och mask-skål,och kalkpulver och vitaminer.
Sen drog vi till ikea och hämtade de rätta skenorna till vår byrå (dom hade monterat dit 3 st fel,så får ju inte dit 3 lådor...),sen in på coop o handlade mat till oss och ersättning till Frejsan.

Dagens Stickan:



Han har tjockat på sig lite och fått mera färg :)
Och inte är han så rädd för oss längre,han gillar att sitta på sin stock och visa upp sig :)
Får se hur lång tid det tar för honom att förstå att han ska äta dom där äckliga larverna!(som ni ser till vänster i bild)

Imorrn ska jag o frejsan till bm och kolla hur mycket lillskruttan gått upp i vikt och längd,sen på eftermiddan ska jag o Therese gå hem till en annan tjej i mammagruppen o fika o umgås :)

Freja blev 16 veckor idag förresten,stora tjejen! ♥




Full koll!Not!

2009-10-25 @ 22:31:34
Ja,jag skrev ju här igår om att vrida tillbaka klockan...
Vad gjorde jag när jag gick o la mig?Ställde FRAM alla klockor!
Så imorse när jag vaknade så kollade jag på klockan o tittade ut..Näe,klockan kan ju inte vara 10 när det är så där mörkt ute!Och Freja hade inte ens vaknat,superkonstigt!
Så kom jag på mig själv,ha ha,man har inte bra koll jämt inte!

Idag har vi inte gjort alldeles för mycket,plockat o donat här hemma,varit till affären..Och jag har givetvis internetshoppt lite ;)
Imorrn ska jag o älsklingen dra till boländerna o shoppa larver till Stickan,sen in på IKEA en sväng o köpa mjukinsats till Frejsans köksstol o lite annat,sen en repa på Coop innan vi åker hem :)

Natti natti på er :)

Jajjemeeeen!

2009-10-24 @ 23:24:15
Ja,då va denna lördag snart passerad den med...
GLÖM INTE VRIDA TILLBAKA KLOCKAN EN TIMME INNAN NI LÄGGER ER!
Tyvärr kommer ju inte lillskruttan veta om att hon har en timme extra sovmorgon imorrn,så då kommer hon alltså vakna vid 7:30 *suck*

Vi busade lite med Stickan nu på kvällen,han visade sig (helt otroligt,trodde han växt fast under sin lilla stock),så vi drog ett sugrör längs med sandnivån i terrariet,och han blev rackarns nyfiken!Hur han sprang efter och undrade vad det va,ha ha :)
Och så såg jag honom med en syrsa i sitt gap idag!Nu är det typ bara en kvar (som vi kan se),man ser oxå att hans magsäck blivit större,kul att han äter och verkar trivas :)

Inatt hade visst älsklingen jagat en syrsa inne i vårt sovrum (igen!),han hade hört hur den tassade o hoppade omkring på golvet,så han letade reda på den och plattade till den lite :D
Fy fan,hoppas det inte finns några fler på rymmen,lite smått obehagligt!
Vi ska enbart köpa mjölmaskar hädan efter!

Lillebror va hit imorse o sov ett par timmar på vår soffa innan han drog iväg o hämtade mamsen o hennes sambo vid bussen.
Så har vi haft besök av svärfar med.Vilka bekymmer kan jag säga,han förtjänar så mycket bättre än den skit han får stå ut med just nu :(

Nej,nu slog sambon på en dvd med Arkiv X,ska joina honom i sängen!
Natti natti :)

Mitt lilla hjärta :)

2009-10-24 @ 14:29:46
Så här lät min sötis igår kväll :)


Det va den fredagen det...

2009-10-24 @ 00:11:58
Vi struntade som sagt i massagen,men på eftermiddagen va vi iväg på föräldragruppen.Tyvärr va vi inte full grupp,men vi pratade lite utveckling,dom blev ganska impade att Frejsan håller på o få första tanden redan nu :D
Fast den verkar inte ha bråttom,hon har ju tuggat o gnussat i flera dar nu,men skinnet runt tanden har inte spruckit upp.
Kollade på en film om barnets första år (typ från tidigt 90-tal),sen en fika som avslut.
Efter det gick vi till affären o shoppade,sen hem o gjorde tacos :)

Sen blev det Idolmys med godis,sen kollade vi in Cirkus Möller,diggar Måns starkt alltså :D
Tycker Idol-Erik har en sjuhelvetes röst,man ryser,riktigt rockig kille :)

Sen va jag o kikade i terrariet,skulle fylla på vatten i den lilla swimmingpoolen,då vaknade en syrsa till liv o såg sin chans att fly,men där va jag snabb o smällde igen locket!
Fyllde på poolen med sugrör istället :D
Sen tejpade jag lufthålen på sidorna,så lycka till nu ditt lilla kryp med att ta dig ut! HA!(det finns en massa lufthål på ovansidan,så jag är ingen djurplågare!)

Vi har inte sett röken av Stickan idag,vet att han burrar in sig under stocken ibland,men har inte ens sett hans svans sticka ut där under...
Imorrn ska vi undersöka om han ens är vid liv,är han inte det så ska de överlevande syrsorna ut härifrån fortare än kvickt!

Fick med en riktigt härlig o pratglad Freja på film,hon hade en konversation med en mjukiselefant i  över 3 minuter efter att hon lagt sig,ha ha,låter ju bara för ljuvligt,ska fixa till klippet imorrn på stora datorn så får ni se :)

Nej,borsta tänderna o lägga mig,imorrn bitti kommer lillebror Jimpan,kl 8 närmare bestämt!(han åker direkt från nattjobbet och hit,han ska hämta upp mamsen o hennes sambo för dom har varit ute på en minisemester till Tallinn)

Natti natti :)

Nattliga äventyr :(

2009-10-23 @ 11:55:16
Inatt vaknade Freja o va ledsen,så det va bara att gå upp o göra iordning mat.
Hon har fallit lite ur sov-mönstret nu...
Sen vid 6 imorse så vaknade jag av att hon började gråta,kollade till i hennes säng och då låg en kudde över henne!
Eftersom hon har så platt skalle på höger sida så har jag några nätter nu låtit henne ligga helt på vänster sida och stöttat upp henne med kudde,men nu vågar jag inte det hädan efter!
Hon är så rörlig så hon vänder o donar på sig i sin säng,måste nu komma på ett nytt knep så hon inte hamnar med huvudet på höger sida..
Usch,det värkte i mammahjärtat att se kudden så där :(

Så det blev ingen massage idag eftersom sömnen rubbats,men ska gå på föräldragruppen nu i eftermiddag iaf.

Fy fasiken för småkryp!!

2009-10-22 @ 22:44:29
Sambon satt o matade Freja för ett tag sen,så ropar han in mig i sovrummet o pekar på golvet....VA FAN!!!!Den fetaste syrsan har tagit sig ur terrariet!Ja,jag sprang o hämtade en tidning och kastade den på syrsan...Så nu lever inte den längre...
Nu funderar man ju på om det är några fler som tagit sig ut?!
Antingen så får ödlan med tillbehör flytta härifrån (om han promt måste matas med levande insekter),eller så köper vi ett utbrottssäkert terrarium!

Fy,det bara kryper på kroppen!!Hur ska man kunna somna ikväll då?

Över till nåt annat,mamsen o hennes sambo har åkt iväg till Tallinn och kommer hem på lördag,mysigt att åka iväg så där!
Dom hade lite roligt på båten för inne i hytten har dom tv,och på en av kanalerna filmas dansgolv o så ombord,så dom kan hålla koll på när det är lagom med folk i discoteket :D

Nej,gå en till syrse-letarrunda!

Min supergoa lillskrutta!

2009-10-22 @ 19:26:15
Prästen kom på besök,så nu e psalmer o så klart inför dopet :)

Sen så fick jag Freja att SKRATTA idag för första gången!Vilket härligt skratt!Ja,då va man ju tvungen att fälla en glädjetår igen :D

Så har jag kikat lite extra i hennes mun,nog är det en tand på G alltid,men speciell som Frejsan är så kommer den första tanden uppe i överkäken,på vänster sida!

Åh vad vi älskar vår Freja ♥

Ny familjemedlem!

2009-10-21 @ 20:48:14
Vi har fått en ny familjemedlem som vi välkomnat med varm famn...i form av en...Geckoödla!
En riktigt lustig historia!
Svågern o hans tjej va till Grekland i augusti,då visste dom inte att dom fick med sig en passagerare i resväskan hem till Sverige.
Och nu har den levt i svärfars badrum i två månader,antagligen livnärt sig på småkryp.
Svärfar gillade den inte,så för ett tag sen ställde han ett glas över den,men tro på f-n att detta är en envis överlevande rackare,så idag när svärfar o älsklingen o svägerskan städade ur svärfars lgh så såg dom att Stickan (ja,han är ju smal som en sticka!) fortfarande levde,så han fick följa med älsklingen hem hit :)
Han är bara ca 3-3,5 cm lång,en mini :)
Vi ringde svärmor,så hon körde oss till en djuraffär där vi köpte ett terrarium,en liten stock och några levande syrsor.

Tyvärr är Stickan rädd för sin mat,men det kanske går över,hoppas han förstår att han ska ÄTA dom där äckliga krypen!
Jag och älsklingen är oxå lite rädda att syrsorna ska kunna ta sig ut,inte så trevligt att ha småkryp utspridda i lyan precis :S
Så vi sover nog med sovrumsdörren stängd hädan efter :D

Här har ni våran Stickan:








Freja och bitringen

2009-10-21 @ 12:06:26
Så här kul va det med en bitring :



(har konverterat de flesta videos,så det är lite taskig bildkvalité)




♥ Välkommen till oss,familjen som välsignats med en liten Freja som har det lilla extra. Hon föddes med Down´s syndrom och är helt underbar! Följ med oss i vår vardag och på våra äventyr! ♥