Gott Nytt År!

2009-12-31 @ 20:17:17


Önskar partypinglan Freja med familj till alla våra läsare!

  

Gott Slut på detta år!

2009-12-31 @ 16:04:29
Freja ville hälsa alla gott NYTT år senare,så det får hon så gärna göra :)
Det blir inget firande på vår balkong för handtaget till dörrn gick av inatt efter sista röken,det har ju krånglat ett tag så man fått tagit i när man ska stänga dörren,men trodde ju aldrig att handtaget bara skulle gå av så där..
Bara bra det,mindre rökande för mig!Får vänta tills nästa vecka med att få det fixat,en hint om att man ska sluta röka kanske???

Nej,strax ner till tvättstugan o hämta det sista,sen bär det av till affären,detta nyår blir också alkoholfritt,så icas cider,bakad potatis med kasslerröra och nåt gott till efterrätt står på menyn!

See U later!

Tisdagen...

2009-12-29 @ 15:37:34
Idag har jag,Carola och våra sessor varit till ikea o kikat,är stolt över mig själv som handlade för bara 169 kr :D
Kom hem och skulle ge mitt lilla hjärta gröt,men hon somnade efter några skedar.Den där gungan hon fått från farmor sin är suverän,hon sitter jättebra i den när hon ska äta,sen direkt efter intagen mat så fäller man tillbaka ryggstödet och slår på gungan,så somnar hon (den har ett tickande ljud,så det blir som hjärtslag med)  :)

Vår barnmorska är så otroligt rar,hon ringde för en liten stund sen och ville önska god fortsättning och boka in en tid så hon får träffa Freja :)

Nu ska jag in en snabbis på fejjan,sen diska tror jag bestämt!

Midnatt råder...

2009-12-29 @ 00:55:13
Tyst det är i huset...inte.
Freja har på kvällen kommit på hur man gurglar,så hon ligger just nu och gurglar o skrattar (sömn är ju överskattat...),hon ligger på min mage då hon gurglat så mycket i sin säng så det är en stor blöt fläck där hon haft sitt huvud :D
Funderar starkt på att ställa klockan på 7:30-8,så vi kommer upp tidigare och förhoppningsvis somnar tidigare imorgon kväll.

Idag hade Freja ännu en lyxdag då hon fick träffa farfar sin,och sina fastrar Sofie & Lina,farbror Emil o hans tjej Alexandra :)

Imorrn (eller senare idag,beror på hur man ser det) ska jag,Freja och en vän o hennes lilla söta dotter till ikea o kika,man hittar säkert nåt att köpa som man inte behöver :D

Nej,göra ett nytt nattningsförsök nu!

Helomvändning :)

2009-12-27 @ 21:53:56
Högervändning:



Vänstervändning samma kväll:



Jag är så stolt att hon bestämde sig för att fixa detta helt själv,5 1/2 månad gammal :)
Det rullade på så att säga :D

Bye bye julen 09!

2009-12-27 @ 19:44:57
Ja,då va denna jul förbi,då är det ett nyår som ska inväntas nu då :)

Min far kom förbi idag på eftermiddan med julklappar till Frejsan,han stannade bara en stund,min styvmor och lillebror hade pappa lämnat av vid gränby.
Och då börjar man fundera på om dom inte vill träffa oss? På Frejas dop va inte styvmor och lillebror med för att brorsan hade fotbollsläger på åland,och några föräldrar va "tvugna" att vara med,så styvmor ställde upp,och så förstår jag inte idag varför dom inte kunde följa med pappa hit en timme?Man blir ju lite ledsen... :(

Svärmor kom iaf förbi med en batteridriven inomhusgunga åt Freja,tyvärr inga batterier som funkade,men Freja verkade gilla den eftersom hon somnade av att vi gungade henne "manuellt" :)
Så slipper hon sitta i bilstolen hädanefter när hon ska få mat med :D

Det är några (ursäkta ordvalet) ungjävlar som håller på o smäller av smällare och fyrverkerier här utanför,mäkta irriterande!

Kollade på nyinköpta filmen "Inglorious basterds" idag,den e superbra,se den!

Nu ska jag fixa till lasagne,sen väcka sambon som tagit sig en...eftermiddags- och middagslur :D

Natt igen?

2009-12-27 @ 01:18:38
Har visst kommit in i en nattbloggningsperiod :D

Idag va vi hem till älsklingens mormor & morfar på julmiddag,det va kusiner och andra släktingar där,hade jättetrevligt :)
Vi fick många fina julklappar,men Freja är ju den som alltid får mest av oss :)
Hon blev skrikig (som vanligt när vi åker till nåt ställe där det är mycket folk),men efter att ha fått sova lite över en timme och skitit va hon på topp igen :D

Köpte den där filmen "Inglorious bastards" idag,så ska kolla på den imorrn (sambon har inte tid att titta med mig,dataspel går i första hand ;D).

Imorrn kommer min käre far hit med julklapp till Frejsan,ska bli kul att ses igen!Har ju julklapp till honom o Camilla,men den är inte klar än..Får posta den helt enkelt :D
Så kommer Frejas farmor med en grej till lillskruttan,får se om hon tycker om den eller om den är lite för liten för henne :D
Ddet blir väl nån bild.

Nej,nu ska jag faktiskt borsta tänderna o sen sussa,man vaknar väl mellan 9-10 som vanligt av att Freja vaknar.Så lustigt,hon låter inte ett pip om mornarna när hon vaknar,men ändå så vaknar jag direkt.

Natti natti på er ♥

Underbara jul <3

2009-12-26 @ 01:59:37
Dagen före julafton kom mamma,hon och jag drog en repa till några affärer,medans min älskade sambo fick vara med om Frejas första självständiga vändning från rygg till mage!
Sen åkte vi ut till öret (älskar min mor som gärna kommer o hämtar oss),installerade oss där,gjorde knäck,skinka o donade o mös :) Freja fortsatte stumt med sina vändningar åt höger!

Julaftonen på dan tillbringades mycket i köket,jag gjorde rocky roads,jag hjälpte mamsen med maten,så jag missade kalle anka denna jul :(
Sen kom morfar vid 16,så då käkade vi,sen fika på det och julklappsöppning.Freja fick så mycket fint,TACK mamma,Esbjörn och Jimmie för alla fina saker!!! ♥
Så senare på kvällen ligger Freja och gymmar framför tv:n,ja då snurrar hon runt åt vänster med!Så på 2 dar har hon kommit på knepet att vända sig från rygg till mage åt två olika håll,ja jag är så jäkla stolt!!Här går man o väntar på att allt ska komma så sent,så kör hon på i denna fart med allt :)
Hon har blivit jättestadig på benen med,så nu kan hon stå ordentligt :)

Juldagen har varit lite seg,men vännen Mija kom förbi med sin dotter så vi gav oss ut på en juldagspromenad på 4 km med barnen,lagom friskt!(så lätt att man hamnar kvar inne annars o bara vill mysa)
Sen på kvällskvisten kom lillebror och brorsdottern,så vi hann ha liiiiite jul ihop iaf,han bommade ju både dan före julafton o julafton med besök,så på tredje dagen skedde det! :)
Brorsdottern fick en massa spännande julklappar av oss,så nu jäklarns kan hon laga egen mat minsann ;)

Mamsen skulle ju köra hem oss,men vi kom inte iväg förrän efter kl 22,tycker så synd om mamma som får sitta o dänga hit o dit,love you!!!!
Är övertrött,så ska ta o säga natti natti nu.

Och ett sanningens ord : Man kan inte älska alla! Så är det med det,heippa!

God Jul!Eller?

2009-12-23 @ 01:11:36
Har som sagt knäppt lite Freja-bilder,men det va inte alldeles för uppskattat :

Jaha,ska jag sitta här?


Nej du,tro inte att jag tänker titta in i kameran frivilligt!



Nej,måste jag sitta kvar här?



Jag VILL INTE mamma!


Jag tänker fortsätta protestera!(även fast jag ser söt ut då med!)



Jag tycker mindre om min mamma för tillfället...


Japp,det blev inge gladare miner,så den tar vi!

GOD JUL PÅ ER ALLA önskar Freja m. familj

Dan före dan före dopparedan!

2009-12-22 @ 22:28:20
Ja jisses,om två dagar är det julafton!*längtar*
Min älskade mor och lillebror Jimpan kommer in imorrn och hämtar oss,så ska vi shoppa det sista.
Så ska jag få träffa min äldsta lillebror och brorsdotter igen <3

Blir så less på hur människor tänker o beter sig,så jag hittade ett så gudomligt bra citat:
"Den som kommer med dåliga argument bekämpar man bäst genom att låta honom prata på". / Alec Guinness
Så sant som det är sagt,nog sagt om det!

Idag skulle jag knäppa lite "god jul"-kort på Frejsan,men hon va inte riktigt sammarbetsvillig,så det blev många arga kort med tomteluvan på sniskan kan jag säga ;D
Men ett par bilder blev ok,så dom dyker upp här imorrn (sambon har stationära datorn,och jag får inte ladda upp bilder på denna bärbara för då laggar hans spel...)

Nej,plocka undan det sista av alla grejer så det är städat när man åker hemifrån imorrn!

Natti natti på er

Hej mitt i natten!

2009-12-21 @ 00:36:23
Idag väntade vi besök av min far,styvmor och lillebror,hade plockat fram bullar o gjort jättefint här (ja,det krävs besök för att vi ska städa ordentligt,ha ha),så ringer han en timme efter att han sagt han ska komma...Ja,då kommer dom så klart inte,han va hos sin svärmor och skulle inte hinna åka hit innan dom skulle upp till fjällen.
Så jäkla tråkigt!
Så sa han att han kan komma på annandagen istället,ja då kom jag på nu under kvällen att vi ska till sambons mormor då.
Aja,i slutändan blir det ju säkert bra.

Vill utfärda ett R.I.P :

Brittany Murphy Photos

Skådisen Brittany Murphy drabbades av hjärtstillestånd hemma i sin dusch i morse (söndag),och hon dödförklarades 2 timmar senare.
Hon är en av mina topp 5 skådespelerskor,och ska hylla henne i veckan med att åter se "Don´t say a word" som är en av de bästa filmer hon varit med i!

Nej,nu blir det sängen,fasiken att det ska vara så svårt att lägga sig i tid,men när man har en dotter som typ aldrig vaknar före kl 9 på mornarna så blir det lätt att man har tankarna att man kan vara vaken lite extra :D

God natt!

Lööööördaaaaag :)

2009-12-19 @ 11:50:12
Idag hade vi finbesök utav min mor och hennes vän Ulla :)

En riktig lyckohelg för Frejsan,för igår kom både faster Sofie och faster Emelie på besök,mormor idag,så ska vi till Frejas farmor (och fastrar o farbror o låtsasfarfar) om ett tag,och imorrn kommer Frejas morfar på besök :)

Vi köpte nya Terminatorfilmen igår,riktigt bra!Synd att den "bara" är 1h och 50 min,den tiden flöt på alldeles för fort,ville ju se mera :D

Jisses,det är ju bara 5 dagar kvar till julafton ser jag nu!Iiiiiiiiiiih!
Den ska vi fira ute i Öregrund hos ♥mamma♥  Minns faktiskt inte när vi firade jul hemma sist!Men nu äntligen!

Nej,göra ett litet ryck o få undan all disk i köket innan svärmor kommer o hämtar oss!
Ha en ljuvlig lördag!

Det är sjukt...

2009-12-16 @ 19:51:10
...här hemma.
Freja är förkyld,fast inte så mycket i näsan,utan slemmig i svalget/halsen,vilket resulterar i att hon sätter allt dricka i halsen ganska ofta :(
Så blir hon lite extra gnällig,men det är helt förståeligt.
Får se om hon bättrat på sig tills imorrn,vi har föräldragrupp då,och vill ju gärna gå!

Vi va till bm på kontroll idag,hon har inte gått upp så mycket den senaste månaden,hon väger nu 8220 (vägde 7930 för 4 veckor sen) och växt på sig 1.5 cm,så är nu 67 cm lång :)
Skönt att viktökningen lugnat ner sig,för hon växte med en rasande fart så hon hade bara stl 62 på kläderna i två veckor,men nu ska hon väl kunna stanna på 68 en liten stund kanske? (har börjat använda stl 74 på pyjamaser,men tycker dom i 62/68 är lite korta i benen).

Har precis kommit fram till att vi inte kommer skicka några julkort i år,tackkorten från dopet ska postas imorrn,så Freja kommer ge en julhälsning här på bloggen,och far- och morföräldrar kommer få kort,enklast och passar vår otroliga ekonomi :D (yes,där va jag sarkastisk,he he)

På lördag har jag precis bokat med svärmor att vi ska dit på middag,och på söndag kommer Frejas morfar med julklappar till henne.
Frejas faster (som är 9 år) fick jag nu höra har blivit en rackare på teckenspråk.Svärmor berättade att H kom hem från skolan och tecknade till en hel julsång!
Hon har en lärare som lär dom lite extra,så dom har fått lära sig meditera,ge massage,dansa afrikansk dans,teckenspråk och mycket mer.Hon kommer kunna ha så bra kontakt med Freja och lära henne mycket :)  (själv är det inte lika lättlärt som förr,men man knepar på!)

Nej,strax Bonde söker fru (har inte sett det så mycket i början,men han. där. som. talar. så. punktligt. är. ju. riktigt. rolig :D  Får se Lyxfällan när det går i repris helt enkelt!
Ha nu en riktigt trevlig kväll allesammans!

Snöööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö :)

2009-12-15 @ 09:38:28
Vaknade 3:30 imorse (för att släcka lampor,somnade framför tv:n strax efter 22:30) och tittar ut och det är alldeles vitt på marken!
Nu när jag klev upp kl 9 så har verkligen vintern kommit,det är typ en dm snö ju!
Ska bli kul att testa hur vagnen går att styra i snö!
Idag är sista gången på rytm o musik i kyrkan,tråkigt,Freja gillar ju det så mycket.

Okej,jag kanske ska summera de senaste dagarna?
I fredags hade jag jättekul,det blev utgång efter kläm o känn-partyt med Lustgården,försökte smuggla in svägerskan på Flustret,men hon va för ung (20),så vi rännde till Bullit,en massa fyllefolk,men vi snodde tillslut åt oss ett bord,det va jag,Lotta,Emelie,Mija och Ullis.
Kom hem kl 4 :D

Lördagen sov vi mer eller mindre bort...
Söndagen va lugn..
Igår va jag o Frejsan till jobbet på "Jul-knytkalas",kul att träffa alla kollegor,och en kollega som fick bebis för 7 veckor sen kom med sin lilla bedårande tjej,åh har Freja varit SÅ liten????
Freja fick puss och pet av sin kusin,så söt så :)

Nej,det va det det,inge spännande i vårt liv här inte...
Ska ta och väcka lilldamen nu tror jag,så hon inte sover bort halva dan (vilket hon har börjat bli duktig på!) :)

Städa städa...

2009-12-10 @ 19:54:38
..är vad jag borde syssla med just nu.Men när man har två familjemedlemmar som ligger o snarkar ikapp inne i sovrummet tar det emot litegrann ;)

Freja är så rolig för varje gång jag tar fram kameran blir hon som paralyserad.Det är som att det inte existerar nåt annat än kameran.Försökte smyga fram den medans hon tittade på mig,men icke,det gick inte att lura den bebisen inte :D





Mmm,gröt med katrinplommonpuré är ju riktigt smaskigt!
Försöker träna upp det här med att slicka sig runt munnen(därav all mat utanför munnen :D),tungan utanför munnen är ju inget större problem som ni redan vet :)

Nej,nu ska jag gå och....fortsätta städa!
(eller nej,först ringa mamsen)




♥ Välkommen till oss,familjen som välsignats med en liten Freja som har det lilla extra. Hon föddes med Down´s syndrom och är helt underbar! Följ med oss i vår vardag och på våra äventyr! ♥